Grădiniţa „Micul prinţ” asigură posibilitatea formării la copilul preşcolar a capacităţii de a se adapta la schimbările ulterioare şi permite un învăţământ la standarde înalte de calitate, armonizat valorilor europene. Cu un curriculum diferenţiat, un mediu educaţional centrat pe nevoile curente și de viitor ale copiilor, respectând atât autonomia individuală cât şi pe cea instituţională, grădiniţa acordă șanse egale tuturor copiilor în formarea şi dezvoltarea lor.

Din punct de vedere managerial, personalul grădiniţei a fost încurajat să lucreze în echipă, având ca scop interesul primordial al copilului. Cu o atitudine constant dinamică şi o abordare a calităţii ca o principală condiţie a competivităţii, sprijinim dezvoltarea normală și deplină a preşcolarilor, îi ajutăm să fie fericiţi.

Atractivitatea ofertei educaţionale a grădiniţei „Micul prinţ” o constituie gradul sporit de prestaţie calitativă  a tuturor cadrelor didactice și a intregului personal, care manifestă responsabilitate şi profesionalism.

De asemenea, baza materială bună, relaţiile foarte bune cu partenerii din comunitatea locală, angajarea tuturor membrilor grădiniţei în organizarea și desfășurarea procesului instructiv-educativ, ne conduce la rezultate foarte bune şi asigură un succes garantat în pregătirea copiilor preşcolari pentru trecerea la învăţământul primar.

Înfiinţată în anul 1978, grădiniţa a primit multe generaţii de copii care s-au reîntors cu plăccre să viziteze grădiniţa de câte ori au avut ocazia, şi și-au înscris proprii copii la grădiniţa noastră.

Copiii sunt îngrijiţi şi educaţi de personal calificat şi bine pregătit:

– director;

– educatoare calificate 100%;

– contabil;

– administrator;

– personal de îngrijire: bucătăreasă, îngrijitoare.

Pe lângă cântec şi voie bună, grădiniţa oferă învăţământ în stil tradiţional. Conform curriculum-ului naţional, programa activităţilor instructiv­educative cuprinde:

-Domeniul știinţe;

-Domeniul limbă și comunicare;

-Domeniul estetic-creativ

-Domeniul om şi societate;

-Domeniul psiho-motric;

-Jocuri și activități diverse.

Personalul didactic, titular şi foarte bine pregătit, cu o dorinţă continuă de perfecţionare, aplică metode moderne de predare, preocupate de dezvoltarea fizică, personală şi intelectuală a copiilor.

În afara activităţilor obligatorii, grădiniţa oferă activităţi opţionale la alegerea părinţilor:

–  Limba engleză;

–  Educaţie ecologică;

–  Educaţie estetică;

–  Educaţie rutieră;

–  Educaţie pentru ştiinţă;

–   Educație fizică.

Grădiniţa mai oferă activităţi extracurriculare şi extraşcolare:

–   Serbări ocazionale;

–   Excursii, drumeţii;

–    Carnaval;

–    Petrcere de Haloween;

–   Aniversări ale copiilor;

–   Spectacole de teatru şi film;

–   Acţiuni ecologice;

–   Iniţiere pe calculator.

Săptămâna „ Şcoala altfel “ vizează îmbunătăţirea componentelor sociale, nivelul cooperării, comunicării verbale şi creativităţii. Programul pentru această săptămână este variat şi atractiv şi crează motivaţii optime pentru activitatea extraşcolară. Implicarea familiei în aceste activităţi creşte nivelul de colaborare între grădiniţă şi părinţii copiilor.

Dotarea grădiniţei este foarte bună, oferind copiilor o gamă variată de jocuri şi jucării, material mărunt şi de construcţii.

Beneficiem de:

  • calculatoare;
  • televizor;
  • DVD player;
  • CD playere;
  • imprimante;

Clasele sunt dotate cu table magnetice şi jetoane pentru domeniul ştiinţe şi domeniul educarea limbajului.

Grupa cu predare în limba germană a obţinut rezultate foarte bune, toţi copiii care au mers la şcoala germană au promovat testul de limbă şi au fost înscrişi în clasele pregătitoare de limbă germană.

Cabinetul metodic a fost dotat cu material didactic nou, cu planşe, machete şi mulaje noi. A fost creată o sală multifuncţională cu fotolii speciale pentru copii, cu multe cărți şi mici birouri, unde copiii vin şi se relaxează sau răsfoiesc cărţile cu poveşti.

Ca spaţiu, grădiniţa oferă:

  • 5 săli de clasă;
  • 1 sală de primire/plecare;
  • 1 sală de mese;
  • cabinet metodic;
  • sală multifuncţională pentru relaxarea şi lectura copiilor;

–         bucătărie, spălătorie- modernizate;

–         grupuri sociale bine dotate.

Grădiniţa este înconjurată de o mare şi frumoasă curte cu gazon, groapă de nisip şi multe aparate de joacă.

La ferestrele fiecărei clase se găseşte căte o jardinieră cu multe flori. Imaginea grădiniţei cu multe flori la ferestre, spațiul de joacă cu multe aparate de joacă şi ornamente cu flori ne-a adus denumirea de „grădiniţa cu flori”.

Scopul nostru este să-i facem pe copii fericiţi, să se simtă împliniţi în grădiniţă, şă fie protejaţi şi pregătiţi.

VREI SĂ AI UN COPIL FERICIT?  VIZITEAZĂ-NE!