Mediașul este așezat în centrul țării, pe valea râului Târnava Mare, într-o frumoasă zonă deluroasă. Cel mai înalt deal este Dealul Cucului, 555 m, apoi Dealul Spinarea Câinelui, Hula, care dau orașului o tentă turistică. Mediașul este menționat documentar din 1283, fiind o adevărată cetate medievală.

Grădinița „Micul Prinț” a fost construită în 1978 și este ultima clădire destinată pentru a funcționa ca grădiniță construită în Mediaș. Se află în partea de SE a orașului, într-un cartier unde se îmbină vechiul cu noul în mod armonios. Cartierul este format din case, unele mai noi, altele mai vechi și multe blocuri, care atunci când s-a construit grădinița erau locuite de familii tinere cu copii.

Deși era consacrat ca un oraș cu o industrie puternică, în prezent acest aspect este în declin, multe firme, fabrici, intreprinderi fiind deficitare, unele închis definitiv.

Vecini cu grădinița „Micul Prinț” funcționează școala „George Popa”, liceul „Axente Sever și Școala Națională de Gaz.

Copiii preșcolari ai cartierului frecventează de regulă grădinița noastră, de asemenea, părinții copiilor din creșa care este în clărdirea grădiniței se orienteaza spre grădinița „Micul Prinț”.

Grădinița „Micul Prinț” este cu personalitatea juridică cu 4 grupe de secție română și germană și are în structura Grădinița nr. 7, situată în cartierul Gura Câmpului, cu o construcție veche și are 3 grupe de copii de secție română. Grădinița este frecventată de un numar de 155 copii.

La sosirea în grădinița copiii sunt întâmpinați de educatoare care le spun bun venit în sala de sosire. Apoi, fiecare grupă de copii merge în propria clasă, unde își vor desfășura activitățile. Masa se servește în sala de mese după care vor beneficia de un somn plăcut și odihnitor. La trezire, mai este timp pentru câteva jocuri de inviorare și binedispunere.

Sala multifuncțională a fost creată pentru relaxarea copiilor, vizionări de desene animate, răsfoirea unor reviste și cărți pentru copiii acestora și accesarea calculatorului.